©Photo’s Cor Kes


vlak

Little Amsterdam

het logo van Little Amsterdam, i love Edam

Het authentieke proeflokaal De Knijp krijgt OVE Opsteker 2015

De Opsteker, door de Ondernemersverenging Edam in het leven geroepen in 2006 en daarom dit jaar voor de 10e keer, is in het jubileum jaar gegaan naar De Knijp. De OVE opsteker is bedoeld voor een bijzonder in het oog springende ondernemer die op bijzondere wijze opvalt in onze stad Edam.
Zie hierbij de motivatie van de jury:

Deze bijzondere zaak kenmerkt zich door:

          Toegankelijk

          Constante kwaliteit

          Goede bediening

          Laagdrempelig

          Klantvriendelijk

          Een zaak is die standaard alleen op zondag open is maar ook op aanvraag.

Dat was de mening van de Commissie bestaande uit de oud prijswinnaar van vorig jaar Roland Schouten van La Galera/ Café de Gevangenpoort de prijswinnaar van vorig jaar, Henk de Lange namens de winkeliers,  Nel de Graaf als geweten van de OVE en Hans de Boer.

Zeer bijzonder bij de keuze is dat deze onderneming eigenlijk al het oud is (opgericht in 1915  telefoonnummer 36, voormalig meelpakhuis), maar dat het ook een heel nieuwe onderneming is, doordat het een aantal jaren geleden nieuw leven is ingeblazen.

De gemoedelijke sfeer in de gelagkamer. Het interieur voorzien van een kerkbank, oude tonnen, een fluwelen cafégordijn en een oude distilleerketel  oude toonbank en nog veel meer maakt dit tot het meest authentieke proeflokaal van de omgeving. De Knijp is geschikt voor maximaal 35 personen en van oudsher geen muziek en verboden om te zingen, dus er is heel veel tijd om gezellig met elkaar van gedachte te wisselen.

OVE opsteker 2015 naar De Knijp in Edam

Op de foto v.l.n.r Hans de Boer van de OVE en de winnaars Edwin Wiersema  en Riet Hulskemper