©Photo’s Cor Kes


vlak

Little Amsterdam

het logo van Little Amsterdam, i love Edam

Nieuwe beheerder de Burghall

Op zaterdagmiddag 1 juli ontving Yvonne Messchaert de sleutel van Verenigingsgebouw De Burghwall uit handen van Hans Ruck. Hans is voorzitter van PCI Koningshoeve; deze instantie is de volledige eigenaar van het verenigingsgebouw sinds 2013. Yvonne is de nieuwe beheerder van De Burghwall geworden en zal ook de volledige horeca-exploitatie voor haar rekening nemen.

Yvonne: “Ik vind het wel spannend hoor…”

Yvonne is jarenlang de bedrijfsleider van Foodlovers aan het Spui van Edam geweest en heeft daar een vaste klantenkring weten op te bouwen; klanten uit Edam, maar zeker ook uit Volendam en de gehele regio.


Verenigingsgebouw èn eethuis

Yvonne: “Ik heb het in Foodlovers altijd heerlijk gevonden om het mijn klanten naar de zin te maken, nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. En ook nu zal ik mij weer persoonlijk inzetten om mijn nieuwe klantenkring in De Burghwall een aangename tijd te bezorgen. Natuurlijk streef ik naar groei, maar alles doen we stapje voor stapje. “


Met de pan op tafel

“Of er iets veranderen gaat? Natuurlijk heeft elke beheerder een andere kijk op dingen, ik werk vooral vanuit mijn hart… Uiteindelijk wil ik er naartoe dat er ook lunches worden geserveerd en betaalbare eenvoudige avondmaaltijden voor alleenstaanden en mensen die te druk zijn om thuis even niet te hoeven koken. Ik denk aan avonden met ‘stampot’, ‘pasta’, ‘oosterse gerechten’, ‘vegetarische gerechten’, ‘de surprise-hap’ of gewoon wat de pot schaft. Ik noem deze avonden Met de pan op tafel.”


Alles in huis voor alle soorten bijeenkomsten

Niet alleen de ondersteuning van de verengingen vindt zij belangrijk, ook moeten mensen in De Burghwall terecht kunnen voor betaalbare bruiloften, partijen of condoleances/afscheid.

Yvonne: “Natuurlijk moet ik dit ook stap voor stap opbouwen, mensen moeten eerst het besef krijgen dat ze in De Burghwall voor een mooi budget een prachtig feest kunnen geven of een waardig afscheid kunnen organiseren. Ik heb een goed netwerk van toeleveranciers en hulp van alle kanten als dat nodig is.”


Zakelijke bijeenkomsten

De ruime en degelijke faciliteiten die De Burghwall biedt, de persoonlijke service en de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding zijn in de basis al aanwezig. “Ook voor zakelijke bijeenkomsten is De Burghwall een uitermate geschikte ruimte; projectie-mogelijkheden, kleine en grote ruimten, geluidsversterking en eten-drinken, Gastvrijheid en kwaliteit zijn de basis-ingrediënten van De Burghwall. Ik heb ook een leestafel met actuele bladen en kranten.”


Kermis Edam

De Burghwall is weer vier dagen open op de Edammer kermis en heeft elke dag live music:

Donderdag René Eshuis – vrijdag Marit en Minke – zaterdag Mark en Janina – zondag Kees en Mark.

Met het uitgestrekte kermisterras, ruime zalen, brandschone toiletten en een goede service, staat De Burghwall garant voor de beste basis van een supergezellige kermis in Edam. Ook de traditionele spelen (ringsteken en steenwerpen), de kermisloop en de gezellige drukte op het ‘plein’, beloven dat deze kermis weer een onvergetelijk evenement te wordt.

Yvonne: “Ik vind het wel spannend hoor…”