©Photo’s Cor Kes


vlak

Little Amsterdam

het logo van Little Amsterdam, i love Edam

Kapper Sjoerd bestaat 30 jaar

Dertig jaar geleden startte Sjoerd op de Eilandsgracht tegen over bakker Gorter zijn Mannensalon. Hier was hij 7 jaar gevestigd, maar vanwege de sterk gegroeide klantenkring was een verhuizing naar de Breestraat in de voormalige brandweerkazerne gewenst. Ondanks de sterk op de mannen georiënteerde kapsalon wisten toen al vele dames hun weg naar mannensalon Sjoerd te vinden.

In de salon in de Breestraat wisten zij meer in te spelen op de vrouwelijke clientèle. Maar Sjoerd heeft zelf altijd zich in het herenknippen thuis gevoeld en hier zich in bekwaamt. Al meer dan 30 jaar is Sjoerd de mannenspecialist van Edam en omgeving. Volgt jaarlijks meerdere trainingen en workshops om zijn vaardigheden scherp te houden en van de laatste trends op de hoogte te zijn.

Barbershop

Het leuke is dat het traditionele heren-kappersvak weer gewaardeerd is gaan worden. In de grotere steden zijn vele Barbershops verrezen, collega’s van Old School Barbershop “Schorem” zijn regelmatig in de publiciteit in kranten en bij DWDD op tv. Zij zijn voorstekers voor het vak. Scheren, baardknippen, een vloeiende nekpartij knippen zijn weer actueel. De vaardigheden van de herenkapper worden weer gewaardeerd.

Ook bij Sjoerd is dit merkbaar, regelmatig krijgen wij scheerklanten die wij met het openmes scheren. Dit is  een echte wellness behandeling met o.a. warme doeken en gezichtsmassage. De scheiding met strak geschoren vloeiende zijkanten en nekpartij met een kuif is super hip! Dit zijn behandelingen waardoor de kapper zich kan onderscheiden van de zogenaamde thuiskappers.


Korting

Ook is er de 1-2-3 tondeuse behandeling, voor de mannen die met een dunner wordende haardos thuis zich in de badkamer met een tondeuse knippen. Sjoerd heeft voor deze doelgroep een snelle service om toch een strak kapsel te maken, contouren af te zetten, vloeiende nekpartij, nekhaar te scheren en ander ongewenst haar te verwijderen. Het hele jaar er goed geknipt bijlopen met een knipabonnement 10X knippen is 9X betalen, is 10% korting.  Sjoerd heeft zich afgelopen jaar onderscheiden als de "mannenspecialist", maar is natuurlijk zeer content met zijn vrouwelijke klanten die door zijn medewerksters vertroeteld worden.


Gratis service

Om de mannelijke klanten, die toch de basis van kapper Sjoerd zijn te bedanken bieden zij een SP Decoding Service aan. Deze gratis service is een Tonic met een Elixer die op de hoofdhuid wordt aangebracht met een bijpassende massage. De Decoding Service helpt haar en hoofdhuid te beschermen en de behandeling van klanten te personaliseren naar hun individuele behoeften. Om fijn haar en haarverlies tegen te gaan, kunnen producten worden gecombineerd voor betere verzorging en stylingresultaten. Elke haar kan afzonderlijk worden versterkt en verkwikt door de bloedcirculatie in de hoofdhuid te stimuleren, voor een gezondere, vollere haardos.


Deze klanten ontvangen ook een goodybag gevuld met verzorgingsproducten van Wella.

Sjoerd Wiessing